Hatodikosok központi felvételi előkészítője a 2024-2025. tanévben

Ingyenes próbafelvételi: felviteszt.hu

Büszkeségünk:

A 2023-2024-es tanévben a szülők visszajelzései alapján megállapíthatjuk, hogy hatodikosaink az országos átlagnál sokkal jobban szerepeltek a központi felvételin, amihez gratulálunk nekik.

Az országos átlaghoz képest magyar nyelvből átlagosan +12%-ot, matematikából átlagosan +24%-ot teljesítettek. Ezek a diákok végigjárták a Pitagorasz Stúdió előkészítőjét.


A hatosztályos gimnáziumok nem irathatnak saját, külön felvételi vizsgát, csak a központi, egységes felvételit követelhetik meg a hatodikosoktól. Az egységes írásbelit központi kulcs szerint javítják, és az eredményét minden hatosztályos gimnázium elfogadja.
A központi írásbeli felvételi vizsgát  2025. január 18-án írják a hatodikosok.

Ezt az előkészítőt minden hatodikosnak javasoljuk, mert a jó írásbeli teljesítmény a sikeres bejutás kulcsa.
A központi felvételi legfontosabb témakörei: matematika, magyar, logika, szövegértés, kognitív feladatok.

Az előkészítő anyagát videón visszanézheti.   Részletek itt.

A 12 hetes előkészítő (matek + magyar + munkafüzet + videó) tandíja :

1 x 70 000 Ft vagy 2 részletben 2 x 38 000 Ft.

ONLINE BANKKÁRTYÁS TANDÍJBEFIZETÉS ITT!


Az előkészítőt Budapest több helyszínén tartjuk.

Részletek, időpontok a képekre kattintva olvashatók.

 

Kosztolányi Dezső Gimnázium

Budapest I. Attila út 135. /A Széll Kálmán térnél/

/METRO: Széll Kálmán tér/

 

Ének-zene Általános Iskola

Budapest V. Váci utca 43.

/METRO: Ferencziek tere/

 

 

Toldy Ferenc Gimnázium

Budapest I. Toldy Ferenc utca 9.

/A Batthányi tér fölött/

/METRO: Batthyány tér/

 

A hatosztályos gimnáziumi előkészítőnkkel kapcsolatban sok levelet kaptunk a gyerekek szüleitől. Ezekből válogattunk. Vélemények a Pitagorasz Stúdióról.  


Tisztelt Balpataki Úr,
Ezúton szeretném megköszönni munkájukat. Gyermekem, P. I. szeptemberben a vágyott osztályban, a Fazekas 6 évfolyamos, általános tagozatán folytatja tanulmányait. Az írásbeli felvételije jól sikerült, magyarból 42, matematikából 46 pontot írt, a szóbeli vizsga alól így mentességet kapott.
Kisebbik gyermekünk jövőre lesz 6. osztályos, és valószínűleg ő is megpróbálja a felvételit, amely esetben jelentkezni fogunk Önöknél a felvételi előkészítőre.
Munkájukhoz további sok sikert, szép nyarat kívánok!
Üdvözlettel,
N. Melinda

Kedves Ferenc!

Szeretnék köszönetet mondani a 6-dikos felvételi vizsgára való felkészítésért. Nagyon hálás vagyok a pontos és rendszeres tájékoztatásért, amelyet a folyamat során a szülőknek nyújt. Ez hatalmas segítség nekem. A kurzus jól szervezett, gördülékeny az adminisztráció, hasznosak az információk. Így kell ezt csinálni! Csak így tovább!
Üdvözlettel egy anyuka, akinek a gyereke 50 pontot írt matekból és 44 pontot magyarból.
Üdvözlettel,
L-K Szilvia

Kedves Ferenc!
Örömmel jelzem, hogy fiamat felvették a Fazekas matekszakára. Köszönjük a felkészítést!
Üdvözlettel,
L-K Szilvia

Tisztelt Pitagorasz Stúdió!

Szeretném megköszönni segítségüket kislányom felvételi előkészítésében.

Meglepetésünkre kiemelkedő 91 pontos felvételi vizsgát írt. Tanultunk vele mi is, de alapvetően az Önök munkájának - és persze kislányom kitartásának - köszönhető az eredménye. Abban az iskolában ahol írta a felvételit 238 gyerek közül 2-nek lett jobb eredménye (1 ponttal).

Sokat segítettek - főleg matematikából - a videón visszanézhető felkészítő előadások.

Üdvözlettel, G. István, G. Szófia apukája


Kedves Tanár Úr, 

matek 47, magyar 45 pontos lett Blankának. Köszönjük szépen a felkészítést!

Üdvözlettel, L. Zsuzsanna


Kedves Balpataki Ferenc úr!

Szeretném megköszönni a kollégái munkáját, lányom, L. Luca a pénteki Toldy Gimnáziumban tartott előkészítőre járt, sajnos a tanár úr nevét elfelejtettem, de szeretnék visszajelezni, hogy nagyon köszönöm, hogy végig bátorította a gyerekeket, hogy motiváló órákat tartott, a gyerek kimondottan élvezte az órákat, soha nem kellett nyaggatni, hogy pénteken előkészítő, önállóan, szívesen, örömmel ment minden alkalommal és mindig hangsúlyozta, hogy szeret oda járni.
Én is nagyon hasznosnak találtam a folyamatos tájékoztatást, a videókat különösen, és jó, hogy szeptember körül levélben is megkeresték az éppen felvételiző korba jutó gyereket. 
Munkájukhoz további sok sikert kívánok, üdvözlettel,
Sz. Magdolna


Kedves Balpataki úr!

Először is köszönjük a Pitagorasz remek felkészítését, a fiam 83 pontos felvételit írt (6. osztályos), az osztálytársai közt a legjobbat. 
És pont ezért szeretnék érdeklődni, hogy hozzávetőlegesen milyen eredmények születtek. Hány pont mondható kiválónak, jónak, átlagosnak, vagy esélytelennek?
(Valamelyik ELTE gyakorló iskola lenne a célunk.)
Köszönettel
L. Lilla


Tisztelt Balpataki úr, kedves Pitagorasz-csapat, ismeretlenül is köszönöm tanáruk segítségét a kisfiam felvételire való felkészítésében, jól sikerült!
üdvözlettel, B. Csilla


Kedves Tanár úr és csapata!
Nagyon köszönjük a sok gyakorlati tanácsot, segítséget  ebben a nehéz, zűrös időszakban. Ami még hátra van már csak Botondon (legkisebbik fiam) meg a jószerencsén múlik. 
Tisztelettel  Sné T. Katalin


Tisztelt Balpataki Ferenc!
Szeretném megköszönni a színvonalas és tartalmas oktatást, amit a Pitagorasz Stúdió nyújtott. Hatodikos lányom 185 ponttal (írásbeli 86 pont) sikeresen bejutott az Eötvös J. Gimnáziumba.
Üdvözlettel,
R. Dóra


Tisztelt Pitagorasz Stúdió!
Lányunk tavaly több hónapot járt 6-osztályos felvételi előkészítőre Önökhöz, örömmel szeretném tudatni, hogy idén ősztől elkezdte a gimit, sikeres felvételt nyert a Radnóti Gimnáziumba. Ezúton is szeretném megköszönni Önöknek a felkészítést.

Üdvözlettel:F. Ágoston
Budapest


Kedves Ferenc!

Mi is nagyon köszönünk mindent. Nagyon jól érezte Bálint magát a felkészítőn,  köszönjük szépen!
Sz Bálint anyukája

D. Györgyi


Kedves Pitagorasz Stúdió!

Köszönjük a színvonalas felkészítést és a felvételivel kapcsolatos mindenféle információt, hasznos tanácsot!

További jó munkát kívánok: Z. Katalin


Tisztelt Balpataki Ferenc Úr!
 
Ez úton szeretném megköszönni az ön, munkatársai és Judit tanárnő munkáját.
Kislányom ősztől járt a Váci utcai Általános Iskolába, hatosztályos gimnáziumi előkészítőre. Olyan jól sikerült az írásbeli vizsgája, hogy mindhárom általunk megjelölt gimnáziumba bejutott a szóbelire, és a felvették az ideiglenes listára is, így felvették az első helyen jelölt gimnáziumba. Köszönjük a pontos, részletes tájékoztatást, a szükséges dokumentumokat, Judit tanárnő kedvességét és érthető magyarázatait,  a jó hangulatot és a remek helyszínt.
 
További sikeres munkát kívánunk önöknek:
Sz. Péter, Sz. Lilla, K. Marianna


Kedves Balpataki Ferenc! 

Tegnap megkaptuk a határozatot a kiválasztott iskolától, a lányunkat sikeresen felvették a  vágyott 6 osztályos gimnázium természettudományos szakára. 

Szeretném megköszönni Önöknek a támogatásukat, hiszen ez közös sikerünk. Kérem tolmácsolja a felkészítő tanároknak is köszönetünket, mert Lina minden szombaton úgy jött el önöktől, hogy megint tanult valami újat, és megint jobb tesztet írt, mint előző héten. 

Köszönöm továbbá a kitartó lelkesedést, ahogyan végigvittek minket szülőket a hírlevelekkel a senki számára sem könnyű folyamaton, így mindent megértettünk és semmilyen határidőt nem késtünk le. 

Kívánok sok sikert a további munkájukhoz, sok sikeres felvételizőt a jövőben is! 

Üdvözlettel: 

N. Karolina anyukája


Tisztelt Balpataki Úr!

Ma kaptuk kézhez a levelet, hogy  fiúnk, D. Kristóf felvételt nyert az általa 1. helyen megjelölt vidéki hatosztályos gimnáziumba.
A felkészítő tanára Csányi Tibor volt, a Toldy Gimnáziumban.
Ezúton szeretnék visszajelezni, hogy nagyon megéri időben gondolni a felkészülésre. Mi is jól döntöttünk, hogy az Önök felkészítését választottuk, vidékről feljártunk, és szeptembertől folyamatosan erre trenírozta magát a fiúnk. Az ő elmondása szerint is nagyon sokat fejlődött ez idő alatt, hiszen a felvételi feladatsor nem egy átlagos iskolai felmérővel egyenértékű, még egy kitűnő tanulónak is fontos, hogy készüljön a lehetséges feladatokra, és megoldásokra, mert rövid az idő.
Szeretném megköszönni Csányi tanár úr lelkiismeretes felkészítését!
Kívánom, hogy még sok sikeres felvételit megélt diákjuk legyen a jövőben!

Üdvözlettel:
D. Zsuzsa


Tisztelt Balpataki Ferenc!

Kisfiam Önökhöz járt hatosztályos gimnáziumi előkészítőre a Toldyba. Az írásbelije nagyon jól sikerült: matek 48, magyar 42 pont. Minden gimnáziumba behívták szóbelizni, ahova menni szeretett volna. Végül mindegyikbe fel is vették volna. Ő végül a Fazekast választotta.

Nagyon köszönjük, hogy Önök is hozzájárultak ehhez a szép eredményhez.

Üdvözlettel: M. Ildikó


Kedves Balpataki Úr!

A mai napon irattuk be D. Mirkó fiúnkat az általa első helyen megjelölt vidéki hatosztályos gimnázium 7. osztályába.
Már második alkalommal kell köszönetet mondanom Önnek és csapatának.
Két éve nagyobbik fiúnk is sikeresen írta meg a hatosztályos felvételit, amelyre az Önök segítségével készült, idén pedig Mirkó remekelt.
A szeptembertől tartó lelkiismeretes felkészítésnek köszönhető, hogy a felvételitől nem volt kétségbe esve, úgy érezte, ő minden tőle telhetőt megtett. 
Mirkó elmondása szerint az egyik matematika példát csak azért tudta megoldani, mert eszébe jutott, mit mondott neki a tanár néni a felkészítőn, és nem azért, mert az általános iskolában előfordult volna hasonló feladat.
Szerettem volna mindenképpen visszajelezni, hogy a munkájuk nem hiábavaló, számunkra már második alkalommal bizonyították, hogy a tanfolyamon olyan ismeretet és tudást adnak át a gyerekeinknek, amelyekkel az általuk kitűzött célt el is érték.

Kívánom Önöknek, hogy még nagyon sok sikeres felvételit nyert diákjuk legyen a jövőben!

Üdvözlettel:
D. Zsuzsa


Kedves Balpataki Úr!

Köszönetet szeretnék mondani a fiam felvételi felkészítésével kapcsolatban.

A Kosztolányi Gimnáziumban kezdtük az előkészítőt, az azonban hamar befejeződött a Covid miatt, és online formában folytatódott. Telefonon néhányszor beszéltünk,  sok hasznos információt, tanácsot kaptam Öntől, az “ oldjukmeg.net “ videós magyarázatai aranyat értek (gondolkodásmód, feladatok megoldási módszerei, a megoldás tempója mind-mind sokat fejlődött az Önök közreműködése által).

Fiam sikeresen bejutott az első helyen megjelölt hat osztályos gimnáziumba.

Üdvözlettel:

D. András


Kedves Balpataki Ferenc.,

Köszönjük szépen, hogy 2020 őszén is elindították a  felvételi előkészítőt, majd kis idő múlva online formára áttérve teljesen végigvitték.

A vírus helyzethez jól alkalmazkodtak, nem maradtak egyedül a gyerekek,  teljesen megfelelő volt a heti videós felkészítés.

Ez is nagymértékben is hozzájárulhatott ahhoz, hogy F. Marci felvételt nyert az Árpád gimnáziumba a hatosztályos matematika tagozatra, jellemzően végig a 15. hely körüli rangsorolással.

Köszönjük szépen a munkájukat, folytassák 2021-ben is, ha újra nem lehetne offline, akkor online formában.

Üdvözlettel, F. Gábor


T. Pitagorasz Stúdió!
 
A köszönetnyilvánítás régebbre nyúlik vissza.
 
Fiam Önökhöz járt középiskolai felkészítő tanfolyamra, és immáron a második évfolyamot kezdi meg az Eötvös József Gimnáziumban.
Hozzá kell tennem, hogy olyan erős központi felvételit írt, hogy minden jelölt iskolába felvételt nyert, választásunk végül a fenti intézményre esett - ami a legjobb döntésnek bizonyult!
 
Ezúton köszönöm segítségüket a sikeres és jó hangulatú felkészítéshez (Toldy Gimnáziumba jártunk Önökhöz), további sok sikert kívánok munkájukhoz!
 
Tisztelettel: T. Beatrix