Negyedikesek központi felvételi előkészítője a 2024-2025. tanévben

Ingyenes próbafelvételi: felviteszt.hu

Büszkeségünk:

A 2023-2024-es tanévben a szülők visszajelzései alapján megállapíthatjuk, negyedikeseink az országos átlagnál sokkal jobban szerepeltek a központi felvételin, amihez gratulálunk nekik.

Az országos átlaghoz képest magyar nyelvből átlagosan +10%-ot, matematikából átlagosan +15%-ot teljesítettek. Ezek a diákok végigjárták a Pitagorasz Stúdió előkészítőjét.


A nyolcosztályos gimnáziumok nem irathatnak saját, külön felvételi vizsgát, csak a központi, egységes írásbeli felvételit követelhetik meg a negyedikesektől. Az egységes írásbelit központi kulcs szerint javítják, és az eredményét minden nyolcosztályos gimnázium elfogadja. A negyedikesek a központi felvételit  2025. január 18-án írják.
Ezt az előkészítőt minden negyedikesnek javasoljuk, mert a jó írásbeli teljesítmény a sikeres bejutás kulcsa.
A központi felvételi legfontosabb témakörei: matematika, magyar, szövegértés, kognitív feladatok.

Az előkészítő anyagát videón visszanézheti.   Részletek itt.

A 12 hetes előkészítő (matek + magyar + munkafüzet + videó) tandíja :

1 x 70 000 Ft vagy 2 részletben 2 x 38 000 Ft.

ONLINE BANKKÁRTYÁS TANDÍJBEFIZETÉS ITT!


Az előkészítőt Budapest több helyszínén tartjuk.

Részletek, időpontok a képekre kattintva olvashatók.

 

Kosztolányi Dezső Gimnázium

Budapest I. Attila út 135. /A Széll Kálmán térnél/

/METRO: Széll Kálmán tér/

 

Ének-zene Általános Iskola

Budapest V. Váci utca 43.

/METRO: Ferencziek tere/

 

A nyolcosztályos gimnáziumba felvételiző gyerekek szüleinek leveleiből válogattunk. Szívesen olvasgatjuk ezeket, és néhányat ezekből Önöknek is megmutatunk. Vélemények a Pitagorasz Stúdióról. 


Kedves Pitagorasz Stúdió!
Kedves Tanár Úr!
Ezúton szeretnénk megköszönni az Önök odaadó, remek munkáját.
Külön köszönjük Ági néninek a türelmes, gyakorlatias magyarázatokat és tanácsokat, hogy jól tudják beosztani a rendelkezésre álló 45 percet.
A fiúnk az írásbeli teszten 47 pontot ért el matematikából, 43 pontot pedig magyarból, így van 90 pontja.
Mégegyszer köszönjük szépen és további sok sikert kívánunk munkájukhoz!
Üdvözlettel: L. Gabriella

Tisztelt Pitagorasz Stúdió!
Kislányom (Sz. Bernadett) végigjárta az Önök előkészítőjét és fel is vették 8 osztályos gimnáziumba (első helyen megjelölt nyelvre is).
Nemcsak a konkrét felvételi vizsga miatt volt hasznos, hanem nagyon sokat fejlődött a logikus gondolkodása és a matematika a kedvenc tantárgyává vált, szereti megoldani, kibogozni a feladatokat, örömét leli benne. Ezt az általános iskolában nem kaptuk meg, nyilván ez sok mindentől függ.
A felvételi vizsgák miatt jártuk végig az előkészítőt, azért mentünk, hogy jól meg tudja írni az írásbelit, de a tapasztaltak alapján úgy gondolom, hogy felvételizés nélkül is megérte volna végigjárni Önöknél az előkészítő órákat.
Emellett alaposan, részletesen tájékoztattak mindig mindenről, hozzáférhettünk a megoldó videókhoz, tájékoztatókhoz. Nem akarok általánosítani, de mondhatom, hogy igen sok helyen óraadás, táboroztatás címeken hangzatos programokkal elkérik a rengeteg pénzt és sokadszor tapasztaljuk, hogy cserébe felháborítóan alacsony színvonalú, látszat dolgokat kapunk.
Ezért is írok Önnek, hogy tudassam: nagyon meg voltunk magukkal elégedve és köszönjük szépen ezúton is!
Tisztelettel:
Szné R. Zsuzsa


Kedves Balpataki Ferenc!
Szeretném megköszönni a Pitagorasz Stúdiónak, a felkészítő tanároknak, és személy szerint Önnek, hogy segítettek nekünk a felvételire való felkészülésben, hogy annyi fontos információt közöltek velünk, és még most is gondolnak ránk.
Ikerlányaimat felvették a Deák Téri Evangélikus Gimnázium nyolcosztályos tagozatára, a 30 fős osztályba, és ezt a jó írásbeli eredményüknek köszönhetjük!
További jó munkát kívánok!
Üdvözlettel: L. Paula


Kedves Pitagorasz Stúdió!

Palkó fiúnk 4. osztályosként Önökhöz járt felvételi előkészítőre. 
Nyilván jelentős részben az Önöknél eltöltött szombat délelőttök hatására is magyar nyelvből 45 pontot, matematikából pedig 50 (!!!) pontot ért el, ami még minket is meglepett, bár jó eredményre számítottunk.
Hozzáteszem, az Önöknél megírt matek lapokat tekintve fiunk eredményei bár a jó- remek kategóriába estek, de sosem lettek teljesen 100%-ak. Ebből is látszik, hogy Önöknél a logikai, nehezebb feladatok kapnak hangsúlyt, ahogy azt jelzik is.
Csak bíztatásul jelzem a többi szülőnek, hogy aki a Pitagorasz füzeteket 70-95 pont között megírja, az akár ilyen eredményekre is számíthat a felvételin.

Köszönjük a stúdiónak a színvonalas felkészítést!! 
További sok sikert kívánunk, van még gyerekünk, aki felvételizik, a viszontlátásra!

Á. Péter
Egy boldog szülő


Kedves Balpataki úr!

Nagyon köszönjük Ön és munkatársai segítségét és a szeptembertől nyújtott áldozatos munkáját! Sz. Hannát felvették a kizárólagosan megjelölt gimnáziumba Szentendrén, ősszel ott kezdheti az ötödik osztályt német tagozaton. Az Önök előkészítőjének köszönhetően 90%-os felvételit írt magyarból, a matematikája átlagos lett. Időhiányra panaszkodott, tudott volna még pontot gyűjteni matekból is, ha több az idő. Azt hiszem ez a magyar kiemelkedő teljesítmény annak tekintetében is, hogy az iskolában a felvételiig szinte egy fogalmazást sem írtak és semmiféle felkészítést nem kaptak matekból sem.

Úgy gondolom, hogy másik két gyermekünket is szívesen küldjük majd előkészítőre Önökhöz a siker érdekében!

Sz. család


Tisztelt Balpataki Ferenc!
Szeretném tájékoztatni kisfiam felvételi sikeréről. Szeptembertől jártunk Önökhöz felvételi előkészítőre szombatonként. Fiam nyolcosztályos gimnáziumba jelentkezett, és fel is vették az első helyen megjelölt  Szent Imre Gimnáziumba (egyébként pontszáma alapján a többi megjelölt helyre is felvételt nyert volna). Köszönjük segítségüket e kitűnő eredmény elérésében, és biztos lehet benne, hogy jó hírüket fogjuk kelteni, amerre járunk.

Üdvözlettel: V.-E. Orsolya


Tisztelt Balpataki Ferenc Úr!

Szeretnénk megosztani Önnel örömünket, hogy lányunkat, K. Dorottyát, az első és egyetlen általunk megjelölt 8 osztályos gimnáziumba, az első helyen megjelölt tagozatra felvették, magasan az átlag feletti teljesítményével.
Szeretnénk megköszönni a felkészítést, amire elejétől a végéig járt lányunk, és sok sikert kívánunk további munkájukhoz.

Üdvözlettel:
Dr. K.-né G. Márta


Kedves Pitagorasz Stúdió!

Szeretnénk eldicsekedni, hogy Noelnek nagyon jól sikerült az írásbeli felvételije (matek 49 pont, magyar 41 pont). Két iskolát jelöltünk meg. Az első helyen választott iskola ma tette közzé az ideiglenes felvételi jegyzéket, mely alapján Noelnek a negyedik legjobb eredménye van (hozott 25%, írásbeli 45%, szóbeli 25% = 95%).
Az összes szombati felvételi előkészítőn részt vett, mi szülők fáradtabbak voltunk, mint ő. Sosem akart itthon maradni, azt mondta, hogy jól érzi magát és élvezi az órákat.
Köszönjük az alapos felkészítést.
Sok sikert kívánunk munkájukhoz!
Üdvözlettel,
O. Nóra és K. Noel


Kedves Balpataki Ferenc Úr!

Köszönjük a felvételi előkészítést, nagyon hasznos volt számunkra! 91 pontot írt fiunk a felvételin. Mi idén nem váltottunk (4. osztályos), csak próbaképp mentünk el megírni a felvételit. 
Az első órákon az előkészítőn még csak 32 pontot írt matekból, a felvételin már 43-at, szépen fejlődött, nyelvtanból 48-at írt. 
Egy év múlva feltétlenül szeretnénk újból járni, mikor ténylegesen felvételizünk 6. osztályban.

További sikereket kívánunk a Pitagorasz Stúdiónak!

Üdvözlettel:

O. Dániel anyukája


Kedves Balpataki Úr!

Ismét jó híreket osztok meg Önnel: az idén bátyja után kislányom is jelentkezett nyolc osztályos gimnáziumba és igen meggyőző eredménnyel, az elsők között került be. Még egyszer köszönet a Pitagorasz Stúdiónak a remek felkészítésért! (Egyébként még van egy gyermekünk, szóval nem búcsúzunk)

Üdvözlettel,

V.-E. Orsolya


Tisztelt Balpataki Úr!

Szeretnénk megköszönni azt a profi tanulás támogatást, mellyel elősegítették, hogy három lányunk is felvételt nyerjen az első helyen választott 8 évfolyamos gimnáziumba, a jelentős túljelentkezés ellenére is. Nagylányunk 2018-ban, ikerlányaink pedig 2020-ban felvételiztek, és remekül vették az egyik legnagyobb akadályt, az írásbeli vizsga megírását. Mindhárman szép összpontszámot (83,84,88 pont) értek el, és ebben nagy szerepe volt az Önök által összeállított tematikus gyakorló teszteknek is. Igaz, hogy itthon is sok korábbi tesztet megcsináltunk, de a tanfolyamokon remekül lehet azt látni, hogy a gyerekek mennyit fejlődnek, hogy haladnak. További sok sikert kívánok Önöknek!

Köszönettel: É.-E. Nóra